Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Deserturi diverse: Placinte, strudele, pateuri ( 14 retete )

Placinta cu mere (rulata) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5157)
Curatam si taiem felii merele. Le punem intr-o oala cu zaharul si le lasam pina se evaporeaza tot sucul care va iesi din mere. Adaugam si scortisoara. Lasam sa se raceasca putin si, la fel ca la placinta cu brinza punem putina compozitie, facem un cilindru. acest cilindru se asaza in forma de melc intr-o tava rotunda care, in pralabil a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Coacem la foc mediu.
Altfel de placinta cu mere (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3237)
Topim untul, zaharul si scortisoara intr-o olicica si apoi rasturnam compozitia intr-o tava rotunda nr. 30-32, e o tava de masura mijlocie.

Curatam merele le taiem in felii groase si le asezam in tava peste compozitia untului. Locurile goale dintre mere le umplem cu nuci.

La mixer batem ingredientele pentru coca timp de 5 min si apoi rasturnam peste mere si coacem la 200gr timp de 30 min sau in functie de aragaz.

Lasam sa se raceasca si pe un platou rasturnam invers placinta
Placinta cu mere (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2565)
Aluatul:
Intr-o ceasca pe jumatate umpluta cu apa se pun praful de copt si otetul( sau zeama de lamaie). Se amesteca foarte bine 12 linguri cu varf de faina( 200g faina), galbenusurile de ou, esenta de vanilie si apa cu praf de copt si otet. Se framanta pana cand devine un aluat moale care apoi se intinde pe planseta pana cand are o grosime de aproximativ 5 mm. Se amesteca bine restul de faina( 6 linguri cu varf) cu margarina si se intinde compozitia obtinuta desupra foii de pe planseta. Se pliaza in trei pe lungime apoi se pliaza in trei pe latime si se intinde iarasi. Se repeta procedeul de trei ori( pliatul si intinsul). In final se pliaza iarasi si se imparte compozitia in doua parti egale. Daca aluatul este prea moale se pune la frigider pentru jumatate de ora inainte de a se coace.

Continutul:
Se curata merele si se dau pe o razatoare mai mare. Apoi se storc nu prea tare si se indeparteaza sucul obtinut. Se pun merele, nucile taiate marunt, zaharul si praful de scortisoara intr-o cratita si se lasa pe foc mic 5-10 minute( timp in care se amesteca).Apoi se lasa sa se raceasca.

Se intinde jumatate din aluatul obtinut anterior pana cand se obtine o foaie de marimea tavii. Se unge fundul tavii cu margarina, se tapeteaza cu faina, apoi se pune foaia in tava. Se intinde peste foaie compozitia obtinuta din mere, apoi se face o a doua foaie din restul de aluat, care se pune deasupra. Se inteapa de cateva ori cu o furculita, dupa care se coace in cuptor( 30 min. la 180grade celsius).Dupa ce se scoate din cuptor se presara desupra zahar praf si se portioneaza cat timp mai este putin calda.
Placinta cu branza (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2497)
Se intinde una din rule pe o tava.
Se amesteca branza putin pisata cu stafide, zahar, oua si la urma cu iaurtul apoi se rastoarna compozitia in tava.
Se ruleaza cealalta foaie peste si se da la cuptor 30 minute, la 180-200G.
Daca vi se pare compozitia prea moale se poate adauga un pic de gris iar daca branza e prea sarata se tine un pic in apa

Placinta de lamaie (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3663)
Crusta:
Se combina faina cu sarea. Se adauga untul si se amesteca cu o furculita pana se face cocoloase mici. Adaugati apa cate o lingura o data si amestecati aluatul incet si cu grija dupa fiecare lingura de apa pana se formeaza ca un bulgare. Puneti aluatul pe o suprafata plata si rulati-l intr-un in forma de disc putin mai mare decat marimea formei care o aveti si sa nu fie mai groasa decit 1/2 cm. Puneti aluatul in forma si tapetati foarte bine, taiati marginile si apasati cu degetul pt a arata frumos. Cu o furculita intepati aluatul. Pastrati forma in frigider pina la folosire.
Incingeti cuptorul la temperatura medie. Coaceti crusta 10-15 minute ori pana se maroneste usor. Se umple cu compozitia dorita.

Incalziti cuptorul la temperatura medie. Cu un mixer bateti galbenusurile cu zeama de lamaie. Adaugati colorantul. Turnati compozitia in crusta de placinta.
Coaceti pt 30 minute. Scoateti placinta din cuptor. Mariti temperatura la cuptor pt medium high.
Cu mixerul curat bateti albusurile cu crema de tartar pana se face spuma tare. Cate un pic adaugati zaharul, lingura cu lingura; Bateti inca 4 minute ori pana zaharul s-a topit.
Turnati albusul peste compozitia din forma fierbinte, cu atentie acoperiti toata suprafata si marginile sa fie atinse de albus, altfel albusul se va stringe la mijloc. Coaceti inca 15 minute. Raciti pe un gratar 1 ora. Lasati la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Se pastreaza acoperita la frigider.
Placinta cu iaurt (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2586)
Se unge tava cu margarina. Foile de placinta se ung fiecare in parte cu ulei, se pliaza in forma de evantai si se aseaza una langa alta in tava, pana se acopera fundul tavii. Se freaca galbenusurile cu zahar (dupa gust), vanilie, coaja de lamanie si apoi se pun stafidele. Separat, se bat albusurile spuma tare si se toarna peste amestecul cu galbenusurile si celelalte, amestecandu-se de jos in sus pana ce se omogenizeaza bine. Amestecul se toarna in tava peste foi si se scutura usor sa se uniformizeze, dupa care se baga in cuptorul incins deja, si se coace la foc potrivit circa 25-30 minute, pana se rumeneste usor deasupra. Se taie rece si se pudreaza cu zahar.
Strudel cu branza (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1947)
Se inmoaie stafidele in rom.
Se amesteca zaharul cu galbenusurile, untul, coaja de lamaie, romul si stafidele. Se amesteca cu branzica.
Se bat albusurile spuma si se adauga la sfarsit putin cate putin amestecand de dedesubt deasupra
Se umplu foile cu amestecul obtinut.
Se coace la temperatura de 200° timp de 45 minute.
Foietaj pentru placinte, strudel, mere in foietaj, etc (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 14006)
Faina se amesteca cu margarina iar apa cu sarea si zeama de lamaie apoi se amesteca cele doua compozitii si se framanta bine dupa care se lasa 10min sa se racoreasca. Dupa 10min. se intind foile.
Placinta cu dovleac (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2154)
Dovleacul se rade, se adauga zahar dupa gust, scortisoara si miez de nuca. Dovleacul nu il calesc.
Pun 4 foi de placinta, una peste alta - printre ele mai pun bucatele de margarina, pe o coala de hartie, ultima foaie o ung bine cu margarina apoi "presar" amestecul de dovleac, zahar si scortisoara pe toata suprafata foii si cu ajutorul hartiei o rulez. Procedez asa pana termin foile si compozitia. Asez rulourile obtinute(fara hartie) in tava unsa cu margarina. Deasupra le ung bine cu margarina si torn si un pic de lapte pt. a se fragezi.
Se pune la cuptor pentru 30-40 min.
Placinta dobrogeana (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2694)
Intr-un vas se pune jumatate din cantitatea de faina .
Intr-o cana de 250ml se pun 1lingurita cu sare, drojdia, 1 lingura de otet, 2 linguri de ulei si se completeaza cu apa calduta pana se umple cana, dupa care se rastoarna in vasul cu faina, se mai adauga si cei 50ml apa calduta peste faina si se framanta bine si se adauga si jumatatea cealalta de faina pana se obtine o coca molicica .
Intr-un colt al plansetei se unge cu putin ulei si se pune guguloiul de coca, peste care se acopera cu un vas metal(cratita cu peretii mai inalti) care a fost in prealabil incalzit pe flacara de la aragaz( se pune o cratita cu gura in jos pe ochiul de la aragaz)ATENTIE !!! nu prea fierbinte, se lasa astfel coca la crescut si se trece la alta operatiune.
Umplutura
Se rade branza, se amesteca cu cea dulce, se adauga 4 oua, 2-3 linguri de gris (pentru a inghiti zerul din branza) si se amesteca pana se obtine o pasta care se imparte in 4 parti.
Coca se imparte in 4 parti egale, se ia o parte si se intinde cu sucitorul pe planseta, celelalte parti ramanand acoperite in continuare cu vasul de metal.
Foaia obtinuta trebuie sa fie foarte subtire, se unge cu putin ulei se presara 1 lingura gris pe toata suprafata, peste care se adauga branza(se imprastie pe toata foaia).
Se ruleaza foaia si ruloul obtinut se pune in tava unsa cu unt in prealabil.
Astfel se procedeaza si cu restul, iar dupa ce s-au asezat cele 4 rulouri, se cresteaza compozitia din tava, cu coada de la o lingura de lemn.
Intr-un vas se bat 2 oua si se amesteca cu 1 cutie de smantana, pasta astfel obtinuta se rastoarna peste placinta si se ajuta cu lingura de lemn sa patrunda printre coca si branza. Se da la cuptor circa 1ora.
Pagina urmatoare  
Pagina 1 din 2

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput